TÄNK PÅ DÖDEN

En utställning om döden

OPEN CALL


Vad tänker du på när du tänker på döden? Hur skulle du med ett konstnärligt verk gestalta dina känslor, förväntningar och tankar kring döden? Tex: Hur vill du bli begravd? Vill du ha med dej något i döden? Har du varit närvarande då någon dog? Hur var det?

Vad vill du servera på din begravning? Tror du på ett liv efter döden? Tror du på ett liv före döden? Är du rädd för döden? (Några av oss är det).

Vad har döden för färg? 


Den 10 augusti 2024 blir det en kurerad grupputställning på Not Quite, Fengersfors med titeln ”Tänk på döden”. Detta är ett open call där vi söker konstverk som på ett eller annat vis reflekterar eller belyser ämnen som har med döden eller döendet att göra.

FAQ

Praktiskt:

Finns det någon utställningsersättning/fraktkostnad? Viss utställningsersättning erbjuds, och fås efter att utställningen är avslutad och konsten hämtas upp.

Men frakt får du själv stå för. 


Kostar det att ansöka? Nej, men vi sätter en begränsning på hur mycket du kan söka med (för vår tid skull)


Vad förväntas av mig som blir vald till utställningen? Att du godkänner förutsättningarna, skickar ditt verk och annat material i tid. 


Vad har utställningsplatsen för förutsättningar? Not Quite hyr av en privat hyresvärd och lokalerna är inte tillgänglighetsanpassade. Det är en trappa upp till lokalerna.

Finns det en försäkring som täcker mitt konstverk? Alla verk som ställs ut samtidigt på Not Quite är försäkrade till ett sammanlagt värde av 300.000:-


Om jag vill besöka utställningen? Vi ser såklart gärna att du som deltagande konstnär kommer på vernissagen!

Vi har dock inte möjlighet att ordna med vare sig resa eller boende men det finns tåg och bussar och vi kan tipsa om boende i närheten.


Frågor och annat - hur kontaktar jag er? Mail: funny.livdotter@gmail.comTransport/leverans av verk:

När behöver ni mitt verk om jag blir antagen? senast 24 juli 2024


Inlämning av verk efter blivit inval? Du står själv för leverans eller frakt av ditt konstverk.


Hämtning av verk (efter avslutad utställningsperiod)? Du får själv komma och hämta verket eller underlätta/stå för frakt av ditt verk.

GLÖM INTE ATT ANSÖKA!


senast 1 maj 2024 

Ansökan

Deadline: 1 maj 2024


Vad vi behöver få in: text på en halv A4 och bild/skiss på max 3 verk.  Skicka allt som en pdf och texta i mejlets ämnesrad ”tänk på döden 2024”. 


Ansökan skickas till: funny.livdotter@gmail.com


När är utställningen? 10 augusti - 8 september 2024

När är vernissagen? 10 augusti kl 14

Vart är utställningen? På Not Quite i Fengersfors, Dalsland, Sverige. Se mer här [www.notquite.se]

Om konstverket:

Vad för konst söker ni? Alla tekniker och material är välkomna. Vissa tekniska begränsningar finns dock.


Hur bedömer ni vad som kommer med eller inte? Kvalitet och relevans i förhållande till ämnet, samt utrymme.

Finns det några praktiska eller fysiska begränsningar till utställningen? Vi har tre mindre lokaler till vårt förfogande. De är i en gammal industribyggnad där det är kallt och något fuktigt. Rummen fungerar även som passager. 


Vilka spektra av döden vill ni fokusera på? Det finns inga begränsningar - tänk öppet och fritt!


Kan det vara platsspecifikt? Nej, det saknas förutsättningar för platsspecifika verk.


Kan jag söka med flera förslag? Ja, max 3.


Väljer ni vilket verk som kommer med? Ja. Katarina, Ulrika och Funny väljer vilka verk som kommer med. 


Försäljning av konstverk i utställningen? Du bestämmer själv om ditt konstverk är till salu eller inte. Not Quite ta 24% exkl moms. 


Finns det några krav på hur nytt verket måste vara som jag söker med? Nej, produktionsår spelar ingen roll.Om utställningen:

Vem är det som producerar utställningen? Funny Livdotter, Ulrika Aneer, Katarina Aneer


Jag vill vara med och hänga, får jag det? Nej, du skickar in ditt verk på utsatt datum efter att du blivit invald till utställningen men hängning tar vi hand om. 


Varför har ni ett open call? Vi är nyfikna på vad andra konstnärer tänker och uttrycker i ett gemensamt tema. 

Vi kommer att delta med varsitt eget verk, men vill att sammanhanget blir större än så, vi är intresserade av att möta andras tankar, känslor och erfarenheter.


Vem kan ställa ut? Alla kan söka. Tänk dock på att om du är bosatt utanför EU kan tullkostnader och annat försvåra transporten.


Vilka är Ulrika, Katarina och Funny? Ulrika Aneer, Katarina Aneer och Funny Livdotter är tre konstnärer som bor i Dalsland och som gemensamt har ett nyfiken intresse kring döden och döendet och med denna utställning får vi möjlighet att förkovra oss i temat. Här ställer vi ut ihop med andra konstnärer, så vi är både producerande och utställande till ”Tänk på döden” utställningen.